Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Cookie wet

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te gaan.

Gré Oost vertelt haar verhaal in eerste Trans Pride Kerkdienst

Leny Halvemaan kondigt in haar stukje over de eerste Trans Pride Kerkdienst op zondag 6 augustus 2017 het verhaal van Gré Oost al aan. 

Lieve mensen

Ik ben Gré Oost, woon op Urk, ben vrouw van een man, moeder van 4 dochters en al anderhalf jaar niet erkend pleegmoeder van een jongen die bij zijn ouders niet kan zijn wie hij is. Ik werk als katholiek in zwaar reformatorische kringen. Voor 80% ben ik een jongetje dat fysiek nooit een echte vent kan worden. Ik zie er voor 120% uit als een vrouw. Ik heb dus in alle opzichten zwijgplicht.

Als vierjarige vond ik God een ‘rot God’ omdat ik geen piemel had gekregen. Ik was enorm gefrustreerd en jaloers. Ik heb God vaak  gesmeekt om alsjeblieft als jongen wakker te mogen worden.

Toen ik op mijn 44e -na mijn zelfverloochening van decennia- uit de kast kwam kon ik als vrouw en moeder geen kant op. Ik tierde, streste, schold inwendig en vloog tegen de muren omhoog. Terwijl mijn aangewakkerde mannelijke hormonen rond gierden -maar niet tot bevrediging konden komen- werd ik lichamelijk en geestelijk zieker en zieker. Ik kon mijn verhaal sporadisch delen bij transgender groepen. Transgenders zijn net zo divers als het aantal transgenders dat bestaat. Soms begrijpen zelfs transgenders elkaar niet. We hebben allemaal een ander verhaal. Desondanks respecteren we elkaar. Buiten hen was er veroordeling en niemand die mijn situatie begreep. Zelfs de psychiater gaf mij geen doorverwijzing naar het genderteam.  Dat maakte mij woest.

Transgenders horen nergens bij. In de reformatorische kringen waarin ik verkeer, in vele andere kerkengenootschappen en religies worden we nog steeds niet geaccepteerd al is er een kentering gaande in de grote steden. We accepteren onszelf niet omdat ons lichaam voor ons niet klopt. Door Godstwijfels voelen we ons onwaardig. Daarom vond ik het ongelofelijk moeilijk dat ik volgens de meeste gelovigen in mijn omgeving een ‘product van de zondeval’ zou zijn, door inmenging van de duivel geworden zoals ik was. Hierdoor onderuit gehaald kwam alles in mij in opstand.

Er zijn nogal wat gelovigen die vinden dat homo’s en transgenders flink moeten bidden voor genezing of anders single blijven. Katholieke kerken en alle uiteenlopende protestantse kerken in mijn reformatorische omgeving zijn het daar over het algemeen roerend over eens. Daarom is de kerk niet veilig voor mij.

Hetero’s mogen in seks geborgenheid en rust vinden. Homo’s wordt recht op seks betwist. Een transgender is vaak seksueel gefrustreerd. Maar wij mogen geen huwelijk met onszelf aangaan door transitie want dat is in de ogen van heel veel niet-transgenders ‘Sodom en Gomorra’.
Gelukkig lieten visioenen mij ervaren dat zowel Jezus als God de mening van de oordelende mensen in mijn omgeving niet deelden. De Schepper en Zijn Zoon zien in mij het Volmaakte Kind dat mag Zijn Wie Het Is al voel ik me niet compleet.
In Jesaja 45 staat: Ik ben de Here en er is geen ander die het licht formeer en de duisternis schep die het heil bewerk en het onheil schep; Ik, de Here doe dit alles.
God schept alles zoals het Hem behaagt waardoor mijn Wezen onbetwistbaar Gods Wil is.
Mijn geloof dat ik een kind van God ben en dat God geen fouten gemaakt had werd sterker naarmate ik zwakker werd. Door noodgedwongen mijn strijd los te laten kon ik mijn mannelijke en vrouwelijke vleugel uitslaan. Door het pad te bewandelen dat ik gevoelsmatig moet gaan heb ik God mogen naderen en voel ik me door Hem geaccepteerd. Al is dat pad nog zo anders dan dat van mijn familie, vrienden of kerkgenootschap. Een eenzame weg die bij vertrouwde mensen vandaan leidt.
Ik maakte opnieuw mijn keus: In plaats van gefrustreerd te blijven missen wat ik niet heb, kon ik gaan uitbuiten wat ik wel heb. Een transgender is heel veelzijdig als hij of zij zijn strijd staakt. Niemand kan en mag op basis van mijn keuzes een andere transgender hetzelfde opleggen.
In Handelingen 10:28 staat …doch mij (Petrus) heeft God doen zien, dat ik niemand onheilig of onrein mag noemen.
Als ik daarnaast oog heb voor mijn eigen gebreken, kom ik aan het veroordelen van een ander niet toe. Wanneer wij allen naar deze visie zouden handelen zou de wereld al een heel stuk vrediger en veiliger zijn.

Ik wens u veiligheid, wijsheid, kennis en Liefde zodat u in vrede met uzelf en anderen zult kunnen leven!


Hoe hoor jij het Woord?